Михов: Единственият виновник за състоянието на общинските дружества в Габрово е БСП
Михов: Единственият виновник за състоянието на общинските дружества в Габрово е БСП / netinfo

Конкурсът за управител на Общински пътнически транспорт бе проведен по правилата и не е никакъв фарс. Самото дружество се намира във финансов колапс като смятам, че то е източвано целенасочено. Така общинският съветник от ГЕРБ и член на комисията за конкурса Цветомир Михов отговори на твърденията на ръководството на БСП, че изборът на управител на Общински пътнически транспорт е бил пародия.


Той съобщи, че по неофициална информация задълженията на Общински пътнически транспорт към различни доставчици са около 800000 лв. То обаче няма нито лев задължения към държавни институции. По думите на Михов до тази ситуация вероятно се е достигнало след предварителен сценарий.Счетоводната загуба за 2007 г. – 229000 лв., а за предходната 198000 лв.


„Независимо от тези резултати не са предприети оздравителни мерки, не се е пристъпило към завишаване цената на билетите заради популизъм, а досегашният управител е останал такъв два мандата, подкрепен от общински съвет, доминиран от БСП”, каза още Михов. Той изрази своите опасения, че гражданите много скоро могат да останат без транспорт. При сегашното състояние, който и да е новият управител ще има изключително тежка задача да се справи с това положение. Тези затруднения вероятно също са възпрели много добри специалисти от участие в конкурса за управител, заключи Михов.


Според него всички осем кандидати за длъжността не са имали ясни финансови виждания за излизане от тежката ситуация, в която се намира дружеството. Въпреки това обаче липсата на бърз избор би го приближила още повече към обявяване в ликвидация. „Единственият виновник за състоянието на общинските дружества е БСП. Положението, в което те се намират е резултат от некадърното им управление. Тази е причината и за липсата на квалифицирани кадри в Общината. Сега ние сме принудени да оправяме игричките на БСП”, коментира още Михов.