КарикаТуристи ще гостува в чужбина
КарикаТуристи ще гостува в чужбина / netinfo
Изложбата “КарикаТуристи” на Дома на хумора и сатирата през 2008 година ще посети Атина, Шанхай, Новосибирск, Анкара и Варшава, съобщават от Веселата къща. Пътуващата изложба е подготвена в рамките на съвместната кампания за обществена осведоменост, коятоДомът на хумора и сатирата и Дирекция „Национален парк Централен Балкан” реализират от няколко месеца. Тематичната колекция представя темата за опазването на природата през погледа на хумористите.

Тя включва 79 карикатури на 65 автори от 21 държави от 4 континента и е събирана в продължение на 35 години в габровската Весела къща. Според предварителния график пътешествието на изложбата ще започне от Атина, където експозицията ще бъде показана по случай Деня на земята – 22 април.

През м. май колекцията ще гостува в Женева, в Постоянното представителство на България в ООН. До края на годината експозицията ще видят и жителите на Шанхай, Новосибирск, Анкара и Варшава. Изложбата ще бъде съпътствана от специално изготвени двуезични плакат и рекламна брошура, представяща колекцията и институциите-организатори на изявата. Фондът „Хумор на народите” вече наброява над 37 500 художествени произведения на 9 050 автори от 173 страни.