Искат касиране на изборите за съветници в Габрово и за кмет на село Градница
Искат касиране на изборите за съветници в Габрово и за кмет на село Градница / 100 вести

Адем Алиев оспорва балотажа в Градница. Кандидат-кметът, спечелил с една бюлетина балотажа, има присъда и е в изпитателен срок. Казусът влиза в Административния съд. Това съобщава вестник "100 вести" във водещата си статия днес. Село Градница е едно от най-големите в севлиевско.

На балотажа в неделя гласуваха 569 души, уточнява изданието.В първата жалба се настоява за ново, ръчно преброяване на подадените на 1 ноември т. г. бюлетини заради съмнения в единствения глас повече, подкрепил спечелилият кандидат. А втората е, че новоизбраният кмет е осъждан. Касиране на изборите, но за съветници, се иска и в Габрово.

"100 вести" информира, че лидерът на социалистите в Габрово и кандидат за общински съветник Кристина Сидорова от коалиция „Алтернатива за Габрово“ иска отмяна на решението на Общинската избирателна комисия за избора на 33-ма общински съветника от проведените на 25 октомври 2015 г. избори за местна власт. В подадената чрез ОИК до габровския Административен съд жалба Кристина Сидорова посочва, че има съществено разминаване в „публикуваните протоколи на ОИК за избиране на общински съвет на община Габрово и за избиране на кмет на община Габрово между броя на избирателите според избирателните секции при предаването им на СИК.

В голяма статия на вътрешните си страници изданието пише, че освен че са избрани с подкрепата на ГЕРБ, кметовете на Габрово, Севлиево, Трявна и Дряново се обединяват в желанието си да работят в партньорство като екип. Това е основното послание в първите им изявления след изборите.

Преди да положи официално клетва, че ще работи за и в името на развитието на община Дряново и нейните жители, кметът Мирослав Семов се закле на градския площад пред паметника на Колю Фичето. „Беше импулсивно и много приятно изживяване. Екипът ми реши да отидем пред паметника на Колю Фичето, се закълна, че този град ще има бъдеще, ще става по-красив, по-добър за живеене", казва Семов, цитиран от "100 вести".