Деца рисуват Градинката с мечето
Деца рисуват Градинката с мечето / DarikNews.bg, архив

Детската школа по приложно изкуство с преподавател Ива Пенчева и Обществен дарителски фонд – Габрово ще проведат детско творческо ателие на открито в петък, 13 юли, от 15:00 ч. в "Градинката с мечето". Инициативата е част от кампанията „Място в сърцето” на Фондация „Работилница за граждански инициативи”, която има за цел да подкрепи проекти свързани с оживяване и възстановяване на емблематични за местната общност средища и сгради.

Кампанията стартира в началото на месец октомври 2013 година и ще продължи до края на месец ноември 2014 година. В национален план стремежът е да се провокира дарителството и гражданското участие за подобряване състоянието на различни обекти в градската среда, които хората носят в сърцата си като символ на града.

В Габрово след он-лайн гласуване за обект на кампанията беше избрано мечето в градската градинка. Кампанията е подкрепена от Община – Габрово и Областен управител – Габрово.

Първата инициатива е детско творческо ателие на открито, в което габровските деца ще рисуват мечето. С помощта на Детската школа по приложно изкуство с преподавател Ива Пенчева, мечето ще намери своето отражение в детските рисунки, които ще бъдат включени в благотворителния базар по време на двудневен хепънинг „Да се срещнем до мечето”.

Хепънингът се организира от Община Габрово в партньорство с Обществен фонд – Габрово и ще представи на публиката възможност за среща с изкуствата -  рисуване, песни, танци. Гости ще бъдат културни и неправителствени организации, детски градини, творчески състави от общината. Предвидени са и щандове за изработване на различни продукти за продажба, търгове на предмети, осигурени от дарители, конкурси, състезания, фотографско ателие на открито.