България без цензура е неясен политически субект, заяви Четин Казак
България без цензура е неясен политически субект, заяви Четин Казак / DarikNews.bg
"България без цензура" е неясен политически субект, заяви Четин Казак
70959
"България без цензура" е неясен политически субект, заяви Четин Казак
  • "България без цензура" е неясен политически субект, заяви Четин Казак

"България без цензура" е неясен политически субект, който към момента се позиционира единствено като популистка партия, заяви пред Дарик Четин Казак. Депутатът от ДПС коментира възможността партията на Бареков да стане част от либералното семейство и да попълни АЛДЕ, центристката група в ЕП със свои евродепутати.

По думите на Казак "България без цензура" е без ясно дефиниран политически профил, съобразно традиционната политическа координатна система, възприета в Европа. Според него тази формация би се позиционирала в дясно-центристкото политическо семейство, ако успее да излъчи евродепутат.

ДПС се очертава единствената българска либерална партия, която ще има представители в ЕП, счита Четин Казак. Коалиция с НДСВ не е на дневен ред, особено след като жълтите се явиха на последните парламентарни избори заедно с формацията на Касим Дал. Той все пак пожела успех на бившите си коалиционни партньори.

До средата на април листата на ДПС за предстоящите европейски избори ще бъде обявена. В момента текат номинациите.

Пред Дарик Четин Казак отхвърли идеята за въвеждане на задължително гласуване, което според него противоречи на законодателството.

Според депутата е малко вероятно да бъде свикано Велико народно събрание за такава промяна.