Андреан Деков е сред Успелите деца на България за 2013 година”
Андреан Деков е сред Успелите деца на България за 2013 година” / netinfo

Андреан Николаев Деков от  IV „а” клас на СОУ "Отец Паисий" е включен в списъка на "Успелите деца на България за 2013 година” на Фондация „Димитър Бербатов”, за своите постижения през изминалата година в областта на математиката. Ученици от учебното заведение спечелиха през изминалата седмица две награди в национални конкурси.

Екатерина Димитрова Стефанова на 12 години получи втора награда и статуетка в Националната изложба-конкурс "Трифон Зарезан”, който се проведе в град Сунгурларе. Форумът е включен в Националния календар на МОН за учебната 2013/2014 година и е посветен на традиционния празник на лозаря и винаря и на Деня на Сунгурларе – 14 февруари.

Андреан Деков е сред "Успелите деца на България за 2013 година
netinfo

Целта на надпреварата е да съхрани и популяризира българския народен обичай "Трифон Зарезан”. Екатерина участва в конкурса с макет, пресъздаващ обичая "зарязване”. Тя изготви и книжка, в която описа историята на лозарството и винарството в България.  За участие в конкурса бяха изпратени и тематични рисунки на ученици от училището.

Учениците от IV "в” клас са класирани на трето място в конкурса „Коледа с нас” на Детската интернет-телевизия „Аз мога, аз знам”. Пресъздадените от децата обичаи, изпълнявани на Бъдни вечер, бяха записани от техните родители и изпратени за участие в конкурса.

Андреан Деков е сред "Успелите деца на България за 2013 година
netinfo

Всички ученици на училището  с нетърпение очакват идването на Баба Марта, а с нея и на пролетта. В тази връзка те изработват пъстри картички, мартеници, подаръци за своите майки, подготвят много празнични изненади.