Няма населени места с нарушено електроподаване
Главните пътни артерии в Габрово са почистени и обработени и проходими при зимни условия, съобщиха от Общината.

Седем екипа от служителите на отделите "Озеленяване " и "Чистота " почистват и обработват срещу заледяване стълбища в различни райони на града. Пътищата към населените места в Общината се почистват.

Зимата на „Шипка“ се завърна: Паметникът на свободата е затворен за посещения

Минус 6°е температурата в града тази сутрин. Снежната покривка в града е около 5 см. Проходът "Шипка" е почистен и обработен, проходим при зимни условия, главните пътища от Републиканската пътна мрежа също.

Пътят Габрово-Узана е почистен и обработен против заледяване, информират от Областно пътно управление, температурата там е -11°. Градските и извънградските линии на Общински пътнически транспорт се изпълняват.

Няма населени места с нарушено електроподаване. На дежурните телефони няма получени сигнали. Поради ниските температури и силния вятър Паметникът на свободата ще остане затворен за посещения на 9 и 10 януари - вторник и сряда, съобщиха от Национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа“.

Жълт код за ниски температури е обявен от Националния институт за метеорология и хидрология (НИМХ) за цялата страна. Застудяването ще продължи и дневните температури, в повечето райони, ще са с обратен или почти без дневен ход, към 14:00 часа ще са предимно между - 5° и 0°, сочи прогнозата за времето.