Жители на Бранище  протестират срещу безводието в  селото
Жители на Бранище протестират срещу безводието в селото / netinfo

Повече от месец в Бранище има режим на водата. Това заяви за Дарик радио кметът на селото Димитър Димитров. По думите му ежедневно в часовете от 8.00 до 13.00 часа и от 18.00 до 24.00 часа в селото няма вода, а в останалото време от чешмите тече мръсна течност. От ВиК обяснявали нарушеното водоподаване с аварии, но кметът смята, че става въпрос за необявен режим на водата.

В знак на протест в деловодството на ВиК е внесена подписка, подкрепена от 193 абонати на ВиК в Бранище, съобщи Димитров. Същата подписка ще бъде изпратена до кмета на община Добричка, до областния управител и до министъра на регионалното развитие и благоустройството.

Ако до 10 дни не получим обяснение за безводието в Бранище ще спрем движението по пътя Добрич-Албена, докато принудим ВиК да ни подава редовно чиста вода, заплаши Димитров.

Управителят на ВиК Величко Василев беше категоричен, че режим на водата в селото няма. Той обясни, че Бранище не разполага със собствен водоем, затова при всяка авария по водопровода, който захранва селото водата там спира.