В Добричка област все още нямало грипна вълна
В Добричка област все още нямало грипна вълна / netinfo

69,67 на 10 000 жители е заболяемостта от грип и остри респираторни заболявания в Добричка област, съобщи пред Дарик началникът на РИОКОЗ-Добрич д-р Светла Ангелова. По думите й заболяемостта е леко повишена, но е по-ниска в сравнение с общата за страната, която е 107 на 10 000. В някои области броят на болните достигал до 180 на десет хиляди жители.

"Все още не може да говорим за епидемична вълна в Добричка област", заяви д-р Ангелова. Тя прогнозира, че тази седмица в грипна ваканция ще излязат още училища, освен трите, които вече затвориха врати. Това са училището в село Красен, НУ "Братя Миладинови" в Каварна и СОУ "Йордан Йовков в Тервел. 

В Добрич общинските училища и детски градини ще приемат деца, защото процентите заболели все още не са високи, каза шефът на отдел "Образование" в кметството Нейчо Нейчев. Днес в забавачките не са били заведени 15% от хлапетата или 300 от общо 2000.

Заради проблеми с парното днес нямаше учебни занятия в Езикова гимназия "Гео Милев" и в училище "Хан Аспарух" в Добрич.  

Д-р Ангелова съобщи още, че двете деца в село Красен, заболели от свински грип, не са били хоспитализирани и вече са добре. Тежко е състоянието на 15-годишното момче от Каварна, което бе настанено във варненската Инфекциозна клиника с диагноза А(H1N1).