Станислав Петков, Никола Попов (шкипер), Стоян Георгиев (председател нa Морски клуб Балчик) - преди отпътуването за Трансaтлантическото ветроходно рали (ARC) на 2 октомври 2016 г.
Станислав Петков, Никола Попов (шкипер), Стоян Георгиев (председател нa Морски клуб Балчик) - преди отпътуването за Трансaтлантическото ветроходно рали (ARC) на 2 октомври 2016 г. / Стоян Георгиев
В Белия град днес още премиера на книга на Огнян Герджиков и концерт на Б.Т.Р.
В Балчик ще се състои тържествено посрещане на яхтата "Блу Меджик", която участва и се представи много достойно в трансатлантическата регата „Atlantic Rally for Cruisers”. Това е най-масовата ветроходна проява на такава дистанция, в която плавателните съдове прекосяват Атлантическия океан по пътя на Христофор Колумб. Балчишката яхта е с екипаж - шкипер Никола Попов, Стоян Георгиев, Станислав Петков и Николай Николов, Посрещането ще бъде в 17.00 часа на брега на Балчишкия залив, пред яхт клуба.

В Белия град днес ще се състоят още три събития. От 18.00 ч. в Културен център "Мелницата" бившият служебен премиер Огнян Герджиков ще гостува, за да представи своята книга "Аз не бях политик".
От 18.00 ч. е финалът на футболното първенство за деца, организирано от Сонек Старт като част от националната кампания "Футбол за всички: Аз съм тук и мога да ти бъда приятел".

Рок групата Б.Т.Р. ще изнесе концерт в Балчик от 20.00 часа.