Учители от цяла България ще обменят опит в Албена
Учители от цяла България ще обменят опит в Албена / Sofia Photo Agency

В курорт "Албена" стартира творческа среща на ръководители на музикални школи, театрални състави, танцови групи от цяла България. Форумът е заключителна част на Конкурса за работещи в извънкласни и извънучилищни дейности, организиран от Фестивална програма "Приятели на България".

Сто  преподаватели и гости са заявили своето участие в проявата, която се провежда под патронажа на министъра на образованието, младежта и науката. Двеста млади таланти от София, Варна, Шумен, Хасково, Пловдив, Казанлаък, Костинброд, Бургас, Правец и др. ще демонстрират постиженията на своите преподаватели в два концерта в зала "Атлантик" на хотел "Добруджа".

На 17 юни от 17.30 ч. ще се проведе тържествена церемония, по време на която най-добрите педагози ще получат грамоти и парични награди от Цветан Иванов – управител на програма "Приятели на България". Специални награди ще бъдат връчени и от името на Министерство на образованието, младежта и науката, Синдиката на българските учители, Областните управители на Софийска област, София /град/, Добрич, Столична библиотека и Националния дворец на децата.

Петото издание на конкурса ще се закрие в Театър-вариете "Албена" със специалното участие на Михаил Белчев.