Народният представител от БСП Даниел Йорданов в студиото на Дарик Добрич
Народният представител от БСП Даниел Йорданов в студиото на Дарик Добрич / Дарик Добрич
До края на годината ще започне прием на студенти по магистърски програми
Учебен център на Аграрен университет – Пловдив за квалификация, преквалификация и продължаващо обучение ще бъде създаден в Добрич. Новината съобщи в студиото на Дарик народният представител от БСП Даниел Йорданов. 

Идеята за създаването на Центъра възниква още през 2013 г. от средите на БСП, разказа пред Дарик депутатът. Оттогава до днес  са водени много разговори с различните ръководства на Аграрния университет в Пловдив. Към настоящия момент Академичният съвет на висшето училище е излязъл с решение за създаване на Учебен център в Добрич.

Канят младежи да проучат миналото си и да разкажат за свои именити роднини

Създаването на Центъра е първата стъпка в посока на изграждането на филиал на Аграрния университет в Добрич, коментира Йорданов. До края на тази година ще бъде проведен първият прием в Добрич и ще започне обучението на студенти по магистърски програми, както и квалификация и преквалификация на кадри в земеделския сектор.

Кои неща помниш, ако си кореняк добричлия? Вижте!

Тепърва предстоят разговори за уточняване на базата на Центъра в Добрич  и къде ще се осъществява приемът на документите. Кадровото обезпечаване с преподаватели е ангажимент на Аграрния университет в Пловдив, който ще финансира изцяло и услугата в Добрич., подчерта Даниел Йорданов. Предстоят разговори между ръководството на университета и общинското и областното ръководство на Добрич по повод  старта на новото учебно звено.