Стартира Коледната благотворителна кампания на SOS Детски селища България
Стартира Коледната благотворителна кампания на SOS Детски селища България / Дарик Нюз - архив

SOS Детски селища България стартира Коледна кампания за набиране на средства под надслов „Миговете създават семейството“.

В България има над 4000 деца, лишени от родителска грижа. Малката Ани – героиня в Коледната кампания на  SOS Детски селища България, е събирателен образ на децата в риск, лишени от възможността да изживеят детството си,  заобиколени от любовта, уюта и сигурността на семейството. ехният живот може да се промени. Нужно е малко – да отделиш миг и да помогнеш - с един клик на www.sosbg.org/ani за всички, които предпочитат да даряват онлайн. Банковата сметка на SOS Детски селища България е: IBAN BG76 RZBB 9155 1060353913, BIC RZBBBGSF, Райфайзенбанк (България) ЕАД – София, основание: Ани.

„Ние от SOS Детски селища България вярваме, че семейството във  всичките му форми е най-доброто  място за израстването на едно дете. С помощта на нашите дарители се стремим да дадем възможност на всяко дете да расте сред обич и грижа, в безопасна и сигурна среда. Вашите дарителски вноски ще бъдат използвани за осигуряване на пълен с обич дом, семейство и бъдеще за деца като Ани“, сподели Пламен Стоянов – Национален изпълнителен директор на SOS Детски селища България.

Коледната кампания ще приключи в края на декември 2012 година. Целта на организаторите е не само набирането на дарения, нужни  за отглеждането и възпитанието на децата, за които SOS Детски селища България се грижи, но и привличане на SOS-приятели, които да поемат ангажимента да подпомагат дейността на сдружението с ежемесечни дарителски вноски.

SOS Детски селища България е равноправен член на международната организация SOS Детски селища, която обединява самостоятелни национални SOS сдружения в 133 страни. В България Сдружението полага грижи за над 700 деца, живеещи в SOS детските селища в Трявна и Дрен, в SOS младежките домове в София и Велико Търново и обхванати в програмите по подкрепа на семейството и превенция на изоставянето в София, Габрово, Велико Търново и Радомир.