Ученици и учители от ПМГ"Св.Кл.Охридски" - Силистра на посещение във Виена
Ученици и учители от ПМГ"Св.Кл.Охридски" - Силистра на посещение във Виена / ПМГ - Силистра

Най-новият успех на ПМГ „Св. Климент Охридски“- Силистра е включването й в проект към Международното училище във Виена, където се изучават 93 езика, информираха от гимназията. Инициативата  е заслуга  на  силистренката Магдалена Цавкова, която е   възпитаник на ПМГ, а в момента - ръководител на катедра „Природни науки“  във Vienna International School. През последните две години гимназията е разработила 8 проекта, от които два са финансирани по програмата за Трансгранично сътрудничество България - Румъния и предстои реализацията им, информира Анелия Невска, директор на учебното заведение. По думите й „ с проектите се покрива  дефицита на образователна мобилност“.

Невска уточнява, че пътуването до Виена е станало възможно със съдействието на училището, както и на родителите на гимназистите.  

Наскоро петима ученици с доказани резултати по английски език, водени от учителите си Снежа Славкова и Валентин Евтимов,са  гостувахли  в училището в австрийската столица, за да участват в проведения там международен форум. В близко време, участвалите във виенската среща ще покажат презентация пред  колектива на училището в името на т.нар. вътрешна квалификация,а  партньорствата на международно ниво ще продължат.