Република БГ откри партиен офис в Добрич
Република БГ откри партиен офис в Добрич / Дарик Добрич

Партия Република БГ откри партиен офис в Добрич, на бул.”Добруджа” 28. На събитието присъстваха Найден Кирилов от националната комисия на политическата формация, водачът на листата в Добрички многомандатен избирателен район Камен Попов, кандидат-депутати от листата, съмишленици и симпатизанти. Новият офис бе осветен от отец Стоян.

Четирима души от националното ръководство на партията, включително и основателят й Георги Василев, сме добричлии, припомни Кирилов. Той подчерта, че дейността на републиканците има за цел да се изгради общество, в което градът да процъфтява. „Откриваме нашия офис в навечерието на празника на Добрич 25 септември. Датата съвпада с номера на бюлетината на Република БГ - № 25. Търся символика и във факта, че през последните 25 години на политическата сцена бяха хора, чието място не е там. На това трябва да се сложи край”, заяви Найден Кирилов, като увери, че Република БГ не е партия, която обслужва клиентелистки кръгове или болни амбиции.

Водачът на листата в Добрич Камен Попов посочи, че партията е дългосрочна инициатива, стартирала преди година и половина, която ще се развива и в най-малките български общини. Формацията има кандидат-депутатски листи във всички избирателни райони.

„Институциите в България не работят или работят за определени кръгове. Ето тук ще насочим всичките си усилия – на цялата национална комисия и на хората на Република БГ по места. За нас това е туморът на българската държавност, който трябва да бъде изкоренен”, заяви Попов.

Той подчерта, че партията не тръгва с голяма кошница с обещания. „Всеки ден се сблъскваме с проблемите и разбираме, че това, което са обещавали други партии, е неизпълнимо. Уверяваме ви обаче, че работим, за да поставим основите за подобряване на условията, в които живеем, да пробваме поне, а не да обещаваме нещо, което не може да се случи още. Ние търсим държавниците, защото политикът мисли само за мандата, а държавникът – в много по-далечен план”, заяви Камен Попов. Той припомни за проектите на партията за Добрич –  изграждане на бизнес зона и на нова сграда на Езиковата гимназия.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление.