/ netinfo
Очаква се мащабният ремонт на сградата на Професионалната гимназия по ветеринарна медицина в Добрич да приключи в края на месец октомври, съобщи за Дарик директорът д-р Светла Тодорова. Основните строителни дейности са приключили, в момента текат довършителните работи.

Учебното заведение се обновява по проект по ОП”Региони в растеж”, на стойност 1,3 милиона лева.

Усилени ремонти на училища и детски градини текат дни преди началото на новата учебна година

Извършен е пълен ремонт на учебната сграда. Тя вече има нов покрив и таванска конструкция, санирана е, коридорите и стаите са боядисани, поставени са настилки в някои помещения. Подменени са електрическата, отоплителната и ВиК- инсталация, има нова пожароизвестителна система и ново видеонаблюдение.

„Надяваме се в края на октомври да влезем в една напълно обновена сграда”, заяви д-р Тодорова.

Голяма част от класните стаи имат ново обзавеждане, а всички - електронни дъски. Учениците ще разполагат с нова библиотека и информационен център, с мека мебел и места за интернет достъп. Ще бъде обособена зала за изучаване на чужди езици, снабдена с модерна система, каквато притежават само няколко училища в страната.

Д-р Тодорова информира още, че вчера е било доставено модерно медицинското оборудване за новата ветеринарна зала.  

Ремонтиран е и физкултурният салон, съблекалните и тоалетните и са закупени фитнес уреди за фитнес залата. Обновява се и екстериорът около сградата.

Учениците от гимназията завършиха старата и започнаха новата учебна година в ОУ „Н.Й.Вапцаров”, тъй като ремонтът започна в началото на месец май. 130 са учениците в учебното заведение.