Ремонтират електроразпределителната мрежа в квартал Изгрев
Ремонтират електроразпределителната мрежа в квартал Изгрев / Дарик Добрич

Започва реконструкция на електроразпределителната мрежа ниско напрежение в квартал "Изгрев" в Добрич, съобщават от Е.ОН България. Ремонтът ще обхване улиците „Агликина поляна", „Купен", „Ружа", „Роза", „Калина", „Хризантема", „Виолета", „Малина", "Девня", „Тракия" и „Лом". Ще бъдат поставени 94 нови стоманобетонни стълба, близо 17 километра проводници и 170 нови табла с 540 електромера. Инвестицията възлиза на близо 400 000 лева.

Подмяна на старите съоръжения с нови се налага поради нарасналото потребление в района, поясняват от компанията. Новоизградената мрежа ще осигури по-качествено и сигурно електрозахранване на над 500 клиенти и ще разполага с необходимия капацитет за присъединяване на нови потребители.

Реконструкцията ще приключи до края на месец юли, като при извършване на монтажите ще се налага прекъсване на електрозахранването. От Е.ОН поднасят извинения на своите клиенти и разчитат на тяхното разбиране. "Чрез тази реконструкция ще осигурим по-добро качество на електрозахранването, по-голяма сигурност при неблагоприятни климатични условия и ще намалим значително броя на непланираните прекъсвания в района" , заяви инж. Михаил Терзиев - управител на Разпределителен обслужващ център Добрич и Силистра.