Прокуратурата в Добрич не е била своевременно уведомена за предходното нападение, извършени от психично болния мъж, който наръга двама мъже в градския парк.

Това съобщиха от обвинението по повод смъртоносната атака, при която мъж бе убит, а друг - ранен.

Психичноболен мъж намушка двама в Добрич, единият почина

Предшестващото убийството нападение е извършено на 25 февруари 2024 година. След постъпил сигнал по случая, на същата дата разследващ полицай е започнал досъдебно производство, но дежурният прокурор не е бил уведомен за това, заявяват от прокуратурата.

На следващият ден по случая е 31-годишният Марин Добрев, но е освободен, тъй като е прието, че няма доказателства, които да го сочат като извършител. И за тези действия районната прокуратура в града не е била уведомена.

Едва два дни след нападението за първи път в районната прокуратура на Добрич е постъпило уведомително писмо. С него прокуратурата е била уведомена за започнатото досъдебно производство по повод нападението на мъжа, намушкан в областта на ръката, включително и за това, че по случая е било задържано и впоследствие освободено лице.  

На същата дата е бил определен наблюдаващ прокурор, който незабавно е указал издирване на лицето и отвеждането му в Центъра за психично здраве в града където да бъде прегледан и настанен за лечение по спешност, с оглед изолирането му от обществото до решаване на въпросите за вменяемостта му, обясняват от обвинението в Добрич.

Убийството в парк в Добрич: Съдът наложи постоянен арест на психично болния мъж

Преди ден стана ясно, че срещу Марин Добрев са образувани три досъдебни производства през миналата година. Те са за нападения с нож и опит за палеж. При едно от тях, от януари м.г., пострадалият е получил пробождане във врата и е бил откаран в Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Св. Марина“ във Варна

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня