Предлагат полезна медена алтернатива на течния шоколад
Предлагат полезна медена алтернатива на течния шоколад / Дарик Добрич

Производители от Добрич, Варна и Пловдив предлагат мед и пчелни продукти на десетия юбилеен фестивал на меда, който ще продължи  до 20 април. Щандовете са разположени между бившето кино „Родина” и х-л Добруджа. По традиция фестивалът се организира със съдействието на общината и областната управа и беше открит официално днес от областния управител Детелина Николова.

„Медът е най-уникалният продукт на живата природа, който съдържа повече от 400 биологично активни вещества, полезни за човека. Той е и гордостта на Добруджа, защото всеки трети килограм мед в България се произвежда тук”, припомни Детелина Николова. Зам.-кметът д-р Емилия Баева допълни, че ползата от меда за здравето е безспорна и че на изложението добричлии могат да си купят чист и качествен мед, а не фалшифициран.

Освен традиционните продукти, медена къща „Михови” предлага на това изложение и един нов  – комбинация от лешников тахан с акациев мед и какао. „Като майка на 3 деца, която избягва вредните продукти, аз никога не съм купувала течен шоколад за вкъщи. Реших, че трябва да дам някаква алтернатива на децата. Първо смесихме мед и лешников тахан, после прибавихме и какао, за да бъде още по-близко като вкусови качества до течния шоколад. Реално нашият продукт е в пъти по-полезен и е много вкусен. Лешниковият тахан е от местен производител, със сертифицирана лешникова градина, а какаото е 100% натурално, от био сертифициран вносител”, разказа пред Дарик Полина Михова, която е избрана за „Царица на меда”.

Полезен и вкусен микс предлага на фестивала производителят Бойко Балчев, който заедно със семейството си се грижи за пчелини в Пловдивско и в област Добрич. Бурканчетата са пълни с акациев мед, сурови ядки и сушени плодове. Балчев разказа, че са решили да правят такава комбинацията след много запитвания от страна на клиентите дали предлагат мед със семена, плодове и ядки.

Предлагат полезна медена алтернатива на течния шоколад
netinfo