Правят анкети за качеството на градския транспорт
Правят анкети за качеството на градския транспорт / Дарик Добрич, архив

Анкети за качеството на обслужване в градския транспорт на Добрич се провеждат днес и утре, съобщи зам.-кметът Надежда Петкова. Те се правят от специалисти, с помощта на студенти от Висше училище Международен колеж и са част от дейностите по предпроектното проучване за подготвяне на проект за устойчив градски транспорт в Добрич. Проектът е безвъзмездно финансиран по "Техническа помощ" на Оперативна програма "Регионално развитие".

Отговорите от анкетите ще подпомогнат специалистите да изготвят анализа на сегашното положение, на база на който ще се градят плановете за подобрение в транспорта на Добрич, каза Петкова. Успоредно с това се моделират и различните възможности на нова транспортна схема и се преценяват какви транспортни средства ще бъдат закупени. Те ще бъдат на природен газ - метан. Работата с Тодор Анастасов и други специалисти от Института по транспортни изследвания - София продължава от миналата седмица, обяви зам.-кметът.

По проекта вече бе реализирано изграждане на кръгово кръстовище на ул."Васил Левски" и поставяне на датчици, отчитащи трафика по добричките улици.