Пламен Константинов: Добруджа 07 заслужава да играе на финала
Пламен Константинов: Добруджа 07 заслужава да играе на финала / снимка: Darikradio.bg, Людмил Кърджилов

"С тази фантастична публика и подкрепа в града волейболистите на Добруджа 07 заслужават да са финалисти. Поздравления за добричлии, в тази полуфинална сесия те показаха повече характер и качества. За някои може да е изненадващо, но аз мисля, че според показаното тимът заслужено отива на финал “, коментира пред Дарик националният селекционер Пламен Константинов след днешната победа на Добруджа 07 над Нефтохимик.

По думите му добричкият отбор е по-млад, по-свеж и по-издръжлив, а умората повече се е отразила на Нефтохимик. Доказателството е днешната победа, а и вчерашната среща, в която Добруджа 07 успя от 0:2 да стигне до 2:2 гейма, въпреки че загуби тайбрека.

„Съжалявам за бургазлии, които играха много стабилно през редовия сезон, но очевидно не можаха да издържат в плейофите. Добруджа 07 спечели двата мача в Бургас, така че това беше ключово. От друга страна е много трудно, когато отборите са изравнени, да разчиташ, че ще спечелиш три мача подред“, каза още Константинов.

Добруджа 07 прекърши Нефтохимик, ще се бори за титлата

Той подчерта, че за Добруджа 07 е много важно кой ще бъде съперникът за финала. Ако Монтана отиде на финал, домакинското предимство ще е при тях, ако отиде Арда – домакинството ще е в полза на добричлии и това може да повлияе на финалната серия.

„В първенството не може да има големи изненади. През редовния сезон се видя, че имаше 7-8 отбора, от които всеки може да победи всеки. Не е изненада, че Добруджа 07 от 4-то място ще играе финал. Хубаво е, че вашият отбор, макар и с доста подмладен състав, препотвърждава позициите си и отива на финал“, допълни треньорът на националите.