Пиян шофьор блъсна човек и избяга, имал и незаконно оръжие
Пиян шофьор блъсна човек и избяга, имал и незаконно оръжие / Дарик Добрич

Полицията залови шофьор, блъснал човек и след това напуснал местопроизшествието, съобщават от ОД на МВР. Сигналът за инцидента в с.Спасово е получен на 10 април, около 3 часа. На място е установено, че фолксваген с добричка регистрация, управляван от 37-годишен мъж от същото село, е блъснал 38–годишен пешеходец. Той е настанен в МБАЛ-Добрич  с травми на главата и краката, без опасност за живота.

Автомобилът и шофьорът са открити около 4.30 часа в местността лозята – с.Минково. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация е отчела наличието на 1,75 промила в издишания от водача въздух. В колата са установени и иззети едноцевна ловна пушка и боеприпаси, като шофьорът не е представил разрешение за притежанието им.

В хода на работа е извършена проверка на дом в село Спасово, обитаван от причинителя на инцидента. Там са намерени и иззети други 19 патрона за ловно оръжие. Мъжът е задържан с полицейска мярка за срок от 24 часа в Първо РУ МВР Добрич. Работата по случая продължава.