Петър Димитров повежда листата на Коалиция за България в Добричко
Петър Димитров повежда листата на Коалиция за България в Добричко / netinfo

Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров ще води листата на „Коалиция за България" в 8-ми добрички многомандатен избирателен район на изборите за Народно събрание. Това съобщи говорителят на Областния съвет на БСП и депутат от коалицията Сияна Фудулова. Решението е взето от Националния съвет на БСП. Предстои до края на другата седмица да бъдат избрани останалите в листата на лявата коалиция. Изборите за местен парламент ще се проведат на 5 юли.

Петър Димитров e роден на 27 януари 1949 г. в град Клисура. Завършил е ВИИ "К. Маркс", София, и Московския икономико-статистически институт. Има докторска дисертация по "Автоматизация на технико-икономическото планиране".
От 1976 г. е преподавател в Икономическия университет във Варна. През 1988 г. става доцент по "Социално управление". В периода 1989-1993 г. е заместник-ректор на университета. През 1990 г. създава и ръководи Висшата школа по мениджмънт на университета.

От 1994 г. е народен представител в 37-то, 38-то, 39-то и 40-то Народно събрание. За министър в правителството на Тройната коалиция с премиер Сергей Станишев, е обявен на 18 юли 2007-ма. Женен е, с едно дете.