/ Община Тервел
Изложба, озаглавена „Послание за нея“ организираха Община Тервел и музеят в града. Тя се състои от 83 стари пощенски картички, предоставени от дванадесет граждани, съхранили ги от миналия век. Най-типичната осмомартенска картичка е от 1968 година и е запечатала детски лик с послание към мама.

Община Тервел се включи в кампанията за събиране на пластмасови капачки

Организаторите били приятно изненадани от колекция от картички, предоставена от общинския съветник Костадин Станчев. Две от тях са на по 101 години, от 1918 година. Те не съдържат осмомартенски послания, защото в онези времена у нас не е било прието да се празнува Осми март.

Изображенията на най-старите картички са на влюбени двойки и макар че наподобяват днешните „валентинки“, надписите върху тях сочат, че по-скоро са ползвани като писма, разменяни между близки хора. Едната от картичките на вековна възраст е изпратена от фронта.

Тервелчани отбелязаха с концерти и рецитали 3 март

Има и експонати от 1929 и 1930 година.
Те са с текст на румънски език, а град Тервел е записан като Курт Бунар - името му до 1942 година. Фабричните надписи на картичките показват, че част от тях са произведени във Франция, Италия и Германия. Едната от 1918 г. е за доктор в Осман Пазар (днешен Омуртаг), а втората – датирана с 11 август 1918 г. разказва за организирано увеселение в град Шумен.

Сред „по-младите“ картички, тези на по 40 и 50 години има множество такива, изпратени от бившия Съветски съюз до приятели в Тервел. Изложбата може да бъде разгледана в сувенирния център на музея от 8 март до 31 март, след което картичките ще бъдат върнати на притежателите им, а техните сканирани копия ще влязат в архива на музея.