Обстановката в Добричка област се нормализира
Обстановката в Добричка област се нормализира / DarikNews.bg

Обстановката в Добричка област се нормализира, информира началникът на „Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Димчо Симеонов. Продължава обаче работата по отводняване на десетки обекти в общините Каварна и Шабла. 7 екипа работят в момента в каварненските села Българево, Св.Никола и Камен бряг, като отводняването на къщи, изби и дворове ще продължи поне два дни, каза комисар Симеонов.

През изминалото денонощие районните служби на Пожарната и спасителният отряд са работили по 65 сигнала за произшествия. До момента са отстранени 22 паднали дървета и са отводнени 28 обекта. Заради спиране на тока от строя излязоха 8 помпени станции на ВиК в региона, поради което има нарушено водоподаване в повечето общини Очаква се до 22 часа електроснабдяването и водоподаването в засегнатите селища да бъде възстановено, каза още комисар Симеонов. По информация от Е.ОН към обяд ток нямаше в 20 села.

Заради усложнената обстановка днешният ден бе обявен за неучебен в Балчик, но утре учениците в Белия град трябва да се явят в училищата. Днес училищният транспорт е работил нормално, съобщи шефът на РИО Петър Петров.