Общината свиква общи събрания в нередовните входове и блокове
Общината свиква общи събрания в нередовните входове и блокове / Дарик Добрич

Община Добрич започна кампания по насрочване на общи събрания във входове и сгради, които все още не са регистрирани по Закона за етажната собственост. Това е последният шанс за реално включване в кампанията на живеещите в тези обекти. 25% от всички подлежащи на регистрация не са изпълнили задълженията си към момента, това са около 500-600 сгради, поясни за Дарик директорът на дирекция "Архитектура, градоустройство и строителен контрол" инж. Мария Качанова.

От 7 март служители на общината разлепват покани за общи събрания в сградите. Те успяват да обхванат около 20-30 адреса дневно, което означава, че ще посетят всички имоти в 20-дневен срок, каза Качанова. Градът е разделен на райони, няма струпване на адреси, където да не са си регистрирали етажната собственост. Очаква се резултатът от кампанията да бъде ясен в началото на месец май.

От кметството се надяват призивът им да бъде приет от жителите на нередовните входове и блокове, за да може в законовия срок да се регистрират на 100% етажните собствености в Добрич. Ако поканите не бъдат спазени и в едномесечен срок от датата за провеждане на общо събрание отново няма регистрация, служители на общината ще избират управители и касиери, които ще се въртят на ротационен принцип през годините, обясни още Мария Качанова.