Общината похарчила 54 000 лева да възстановява изкопи, направени от “ВиК”
Общината похарчила 54 000 лева да възстановява изкопи, направени от “ВиК” / Дарик Добрич

13 650 кв.м нарушени участъци от уличната мрежа в Добрич са изкърпени през 2014 г., показва отчет на изпълнението на програмата за управление на общината, който ще бъде разгледан от съветниците на предстоящото на 27 януари заседание. Освен това са запълнени и 13 600 метра повърхностни пукнатини по реновираните асфалтови настилки на булеварди и общински пътища.

54 000 лева са изхарчени от хазната през изтеклата година за възстановяване на изкопи, направени от "ВиК" ЕООД - Добрич при отстраняване на аварии. Сред другите дейности по инфраструктурата е реновиране на южния тротоар по улицата пред входа на СОУ „Климент Охридски"; ремонт и почистване на ревизионни и дъждоприемни шахти. След наводнението от 20 юни м.г. са изчистени отново линейните отоци.

Преди началото на учебната година нова хоризонтална маркировка - 6 000 кв.м, е положена около учебните заведения, по улиците и булевардите с интензивен трафик. За предотвратяване на ПТП са монтирани 67 пътни знаци; 32 предпазни парапети и 100 предпазни стълбчета, основно в близост до училища и детски градини. Наложило се е общината да задели средства и за демонтиране на неравностите за ограничаване на скоростта, които вече не отговарят на изискванията.

Добрич има от 2014 г. девет нови автобусни спирки, разположени на бул.„Русия", ул.„Теменуга", ул.„В.Левски" , ул.„Дим. Ковачев" и бул.„3 март", кв.„Рилци", ул.„Л.Попов" в кв.„Добротица" и две по бул.„Добричка епопея". Вандалски прояви на граждани наложили през годината да бъдат ремонтирани 26 от съществуващите вече спирки. Подменени са 43 триплексни пана.