/ Фейсбук
Ново частно училище по системата Монтесори отвори врати в Добрич
98859
Ново частно училище по системата Монтесори отвори врати в Добрич
  • Ново частно училище по системата Монтесори отвори врати в Добрич

С 26 ученици стартира новата учебна година новото частно основно училище „Мария Монтесори” в Добрич. Те са разпределени в няколко паралелки от трети до седми клас. Децата ще бъдат обучавани и възпитавани от 17 преподаватели, информира за Дарик директорът на училището Валентин Генов.

За над 7 700 ученици бие първият учебен звънец в Добрич

Целият преподавателски състав е преминал обучение и продължава да се обучава по системата Монтесори, като всяко от обученията продължава 10 месеца, а през лятото се предвижда и обмяна на опит по програма „Еразъм” в Монтесори училища в чужбина, разказа и зам.-директорът на училището Петя Петрова.



Това е едно различно и уникално училище, в което центърът е детето, а не учебният план и преподавателят” – твърдят от ръководството на школото. То е първото в Добрич и четвъртото в страната, създадено и лицензирано да работи по системата Монтесори.

Още за новото частно училище, за методите на преподаване в него и за системата Монтесори - чуйте от разговора на Таня Топалова с директора на ОУ „Мария Монтесори” Валентин Генов и зам.-директора Петя Петрова в звуковия файл.