/ Младежки център, архив
На 15 април стартира традиционната инициатива за пролетно почистване на Добрич, съобщават от Общината. Организираните мероприятия ще продължат до 21 април, под мотото: „Почистваме своя свят, за да живеем красиво“.

От Общината очакват в почистването да участват граждани, учебни и здравни заведения, търговски обекти, фирми, организации и институции, като почистят от трева и отпадъци прилежащите територии към жилищни сгради, производствени сгради, паркинги, държавни и общински учреждения, паркове, детски и спортни площадки, градинки, междублокови пространства, крайпътни зони и чешми и други замърсени територии.

Включване в кампанията може да се заяви в стаи № 419 и № 420 в сградата на Общината, на тел.: 058/ 604 573, като желаещите посочат район на почистване, числеността на доброволците, телефон и лице за контакт. От администрацията ще осигурят чували и ръкавици за всички регистрирани участници, които ще се раздават от 15 до 19 април в стаи № 419 и № 420. 

Ще бъде осигурено транспортиране на събраните отпадъци при нужда, а при наличие на контейнери за смет в близост, чувалите ще се поставят до тях. Актуална информация за пролетното почистване ще се публикува на интернет страницата на Общината, както и в профила й във Фейсбук.

От Общината предлагат за почистване колелото на  бул. „Добруджа“ до паметника на Ген. Цимерман и района около него; пътя от бул. „Добруджа“ край Вторични суровини до Рилските блокове и много участъци по околовръстното шосе.