Културни акценти
Културни акценти / Дарик Добрич, архив

Изложба с най-добрите творби от тазгодишния конкурс "Смешното в училище в карикатури" ще се открие официално от 16.30 ч. в Младежкия център. Ще бъдат връчени и наградите на победителите.

Надпреварата е ежегодна, посветена е на 1 април - Международен ден на хумора и шегата, и се организира от Младежки център "Захари Стоянов". В конкурса с голяма активност се отличиха карикатуристите от ОУ "Хр.Ботев" с преподавател Светла Симеонова и СОУ "П.Р.Славейков" с преподавател Здравко Тошев, информират организаторите. Журито бе с председател Светослав Бъчваров - художник, преподавател в Шуменски университет „Епископ Константин Преславски", и членове - Николай Тодоров и Николай Бебенов. В първа възрастова група първенец е Мартина Бенева; във втора - Денислав Илиев и в трета възрастова група /16-19 години/ с първа награда е отличена Христина Станчева.

Варненският поет Иван Ставрев ще представи в Добрич новата си стихосбирка със заглавие "Наутилус". Премиерата му е организирана от Сдружението на писателите и ще се проведе във фоайето на концертната зала на Читалище "Йордан Йовков" от 18.00 часа. Книгата ще представи критикът Драгомил Георгиев.

Музикална Школа „Доминанта“ ще осъществи традиционния си пролетен концерт от 18.00 ч. в концертната зала на Общински младежки център. Възпитаниците на школата са лауреати на редица международни и национални конкурси и фестивали. Ежегодно те представят достойно Добрич на много признати музикални сцени в България и Европа. Преподавателите канят гражданите на Добрич да присъстват на концерта и да чуят изпълненията на децата. Ще бъдат представени произведения за пиано, цигулка и китара от български и чужди автори.