Карикатуристът Ивайло Нинов нарисува символа на Добрич
Карикатуристът Ивайло Нинов нарисува символа на Добрич / http://simvoli.hitarpetar.bg

Двайсет и седемте символи-победители от кампанията „Избери символа на твоя град", избрани с гласовете на 19 257 българи, вече са нарисувани от известния карикатурист Ивайло Нинов. От днес те могат да бъдат видяни в първата онлайн изложба на адрес:  http://simvoli.hitarpetar.bg.

Припомняме, че паметникът на Хан Аспарух беше избран за символ на Добрич. Мемориалът оглави класацията за града с 232 гласа. 127 гласа бяха подадени за хляба като символ на Добрич, 80 - за етнографски комплекс "Стария Добрич", 60 - за р-т "Лебеда". 33-ма от гласувалите са посочили ПФК"Добруджа".

Кампанията „Избери символа на твоя град" се проведе от 15 юли до 15 август 2010 г. В нея всеки имаше възможност да гласува за емблемата на своето населено място - не само припознатите местни забележителности, но и забавни и оригинални предложения с чувство за хумор. Крайното класиране за символи на 27-те града също e публикувано на страницата на кампанията.

Поради големия интерес, националната кампания „Избери символа на твоя град", продължава с фотоконкурс в социалната мрежа Facebook.