Изложба за Двореца в Берлин
Изложба за Двореца в Берлин / netinfo
Изложбата „Вечната красота на Двореца - Балчик” вече е експонирана в българското посолство в Берлин и ще бъде открита тази вечер, а поводът е краят на българското председателство на Съвета на ЕС.

„Поканата към нас бе отправена от посланика ни Ради Найденов, заради мултикултурния характер на „Двореца” и актуалната в момента тема „Балкани””, коментира пред Дарик от Берлин Жени Михайлова – директор на културния институт.

Изложбата „Вечната красота на Двореца - Балчик” е дело на Ясен Казанджиев и Румяна Тенева, които в момента творят в Испания и правят мултикултурни изложби в различни краища на света.

Във Виена откриха фотоизложба за красотите на Двореца в Балчик

Експозицията включва около 80 исторически снимки и съвременни фотоси на Двореца. На събитието тази вечер свои творби ще покаже и известния фотограф Юрий Чарийски, а българският автентичен фолклор ще бъде представен от читалищен състав от Каварна. Пред дипломатите от европейските страни ще бъде прожектиран и филм за „Двореца”.

Предвидена е и презентация за културно-историческото наследство и развитието на „Двореца”и представянето му като паметник на културата от национално значение пред немската публика.

изложба Двореца Берлин
netinfo