Грипна ваканция в Езикова гимназия и в две селски училища
Грипна ваканция в Езикова гимназия и в две селски училища / Sofia Photo Agency

Грипна ваканция е обявена в езикова гимназия ”Гео Милев” - Добрич и в училищата в селата Черна и Орляк, съобщи началникът на Регионалния инспекторат по образование Петър Петров. Учениците се разпускат за дните 15, 16 и 17 февруари. Допълнително ще се решава дали учебните занятия ще бъдат възстановени в петък или принудителната ваканция ще бъде удължена с още един ден.

Мярката се предприема заради високия процент на заболелите в трите учебни заведения - над 30% от общия брой на учениците.

Затварянето на училищата е съгласувано с Регионалната здравна инспекция и Регионалния инспекторат по образование. Заповеди за това издават кметовете на съответните общини.

Тревожно висок е процентът на болните деца и в училище „Славейков” в Добрич, както и в училищата в селата Хитово, Белгун и Смолница. Болни там са над 26 % от учениците, съобщи Петър Петров.

Миналата седмица в грипна ваканция бяха  ПМГ "Иван Вазов" и Частна профилирана гимназия "Леонардо да Винчи" в Добрич и ОУ "П. Хилендарски" в село Безмер, община Тервел. Учебните занятия там вече са възстановени.