Добричлии триумфираха в 29-я Международен бридж фестивал Добрич 2014
Добричлии триумфираха в 29-я Международен бридж фестивал Добрич 2014 / netinfo

Повече от 150 състезатели се включиха в 29-то издание на международния бридж фестивал „Добрич 2014”.

В турнира за смесени двойки триумфираха добричлиите Валентина Петрова и Станислав Недков, втори останаха семейство Симона и Костаке Дарие от Румъния, а трети са отново добричка двойка - Ваня и Вальо Стоянови.

В открития двойков турнир победители станаха изпълнителният директор на румънската бридж федерация Мариус Джорджеску и неговият партньор Драгош Лесан, следвани от европейския шампион Виктор Аронов /София/ и партньорката му Дияна Дамянова /София/ и от добричлиите семейство Ваня и Вальо Стоянови.

Наградата за най добра смесена двойка в "Опъна" бе спечелена от двукратната олимпийска шампионка Невена Синиър /Англия/ и от партньора й - бронзовият медалист от световното първенство в Сао Пауло /Бразилия/ Румен Трендафилов /Варна/.

Добричлии триумфираха в 29-я Международен бридж фестивал "Добрич 2014"
netinfo

 

 

 

20 отбора се състезаваха в отборния турнир през почивните дни, а надпреварата бе излъчвана директно в интернет и милиони любители на бриджа по целия свят имаха възможност да се насладят на играта. След последния кръг изненадващо но напълно заслужено триумфира смесеният българо - румънски отбор "Спринг" в състав румънската двойка Костаке Дарие и Симона Дарие и варненската двойка Светлан Казаков и Никола Ганев. След тях остана отборът на шампиона в държавното отборно първенство "Титан" /Шумен/ с капитан Христо Николо,в в чийто състав бяха и държавните шампиони за двойки и многократни медалисти от световни и европейски първенства Георги Стаматов и Диян Данаилов /София/, многократният медалист от световни първенства Калин Караиванов /Варна/ и варненските състезатели Пламен Христов и Георги Михайлов. На трето място се класира вицешампионът на страната от отборното първенство "К 1" /София/ с капитан Диана Дамянова, в който се състезаваха европейските шампиони Росен Гунев и Виктор Аронов, както и извесният европейски състезател Иван Нанев.

Организатор на 29-я Международен бридж фестивал „Добрич 2014” бе спортен клуб"Бридж"- Добрич, а проявата се проведе под патронажа на община Добрич.