Ден на отворени врати в Ресурсен център Добрич
Ден на отворени врати в Ресурсен център Добрич / Дарик Нюз - архив

Ден на „Отворените врати“ ще се проведе в Ресурсния център за подпомагане интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности в Добрич, информират от институцията. Събитието стартира от 10.00 часа в Корпус 2 и е съвместна инициатива на РИО - Добрич и Ресурсен център.

Специалистите от Ресурсния център ще представят презентации с практическа насоченост, свързани с работата с децата и учениците със специални образователни потребности, с цел включване в образователния процес чрез специфични методи  и средства на взаимодействие, техники за четене и писане, начини за развитие на фината моторика.

Кабинетите на логопеда и психолога ще бъдат отворени за въпроси и консултации във връзка със съвременното откриване и диагностициране на логопедичните и психологичните проблеми у децата и учениците и тяхната терапия.

Ще бъдат показани предмети и изделия, изработени с децата и учениците със  специални образователни потребности на тема: „Българско народно творчество“, „В света на приказките“ и „Великден“.

Предоставени ще бъдат брошури, образователни рамки и помагала, изготвени от педагогическите специалисти, с цел популяризиране дейността на Ресурсния център и подпомагане  работата на учителите от масовите училища.