Деца от Добрич ще получат грамоти по време на екосъбитие в Дом-паметника на Йовков
Деца от Добрич ще получат грамоти по време на екосъбитие в Дом-паметника на Йовков / Дарик Добрич

Фондация „АФА-България“ организира екосъбитие в Добрич, което ще се състои днес от 17 часа в Дом-паметник на Йордан Йовков. Ще бъде открита изложба на участниците в първото национално издание на единствените по рода си детски номинации „Най-големият малък приятел на животните“. Ще бъдат връчени почетни грамоти на ученика от училище „Христо Смирненски“ Веселин Георгиев и на децата от ДГ „Първи юни“ в Добрич.

Веселин Георгиев е носител на почетното звание за 2016 г. „Еко-пиар“ за есето му по темата за опазване на природата и животните.

Еко – художниците от детската градина участваха в представителните изложби, организирани през ноември 2015 г. в Народното събрание и през януари 2016 г. в Министерство на културата, където се включиха с рисунки, за които са използвани различни техники.

Днес ще бъде демонстрирано и „Дървото на хармонията“ –уникална идея на „АФА-България“ за обединяване усилията на обществото за формиране на ново екологосъобразно мислене и поведение. Гост на събитието ще бъде кметът на Добрич Йордан Йорданов.