/ Деян Герговски
Среща между ръководствата на болниците в Силистра и Кълъраш се е състояла в Областна администрация Силистра, съобщиха от ведомството. Срещата се е провела  по идея на румънската страна, пожелала да отправи предложение до колегите си в Силистра за сътрудничество и за обмен на лекари, каквато практика има от няколко години с двама анестезиолози от крайдунавския град, работещи три дни от седмицата от другата страна на река Дунав.

Гостите са  посетили МБАЛ-Силистра и са поканили  областния управител Ивелин Статев и изпълнителния директор на най-голямото болнично заведение в областта д-р Даниела Костадинова да посетят през  ноември град Кълъраш.
 
Силистренските лекари и румънските им колеги са обсъдили и възможността да подготвят съвместен проект в областта на здравеопазването, с който да кандидатстват за европейско финансиране. От споделеното е станало ясно още, че в Кълъраш има два колежа за подготовка на медицински сестри и че през последните няколко години в съседна Румъния са повишени чувствително възнагражденията на лекарите, за да се спре емигрирането им в чужбина.