/ Лалка Димитрова
Окръжният съдия Ангел Гагашев отсече: Георги Воденичаров остава в ареста
Тройна експертиза да установи как и кога е счупена ръката на полицая Костадин Янков. За това настоя защитата на 33-годишния Георги Воденичаров-Гаргата, който беше задържан за престъплението от средата на септември тази година.

„Не съм нанесъл никаква телесна повреда на никакво лице. Нямам висящи дела“, каза днес пред състав на Окръжен съд-Бургас, Воденичаров. Бургазлията обжалва наложената му мярка „задържане под стража“ след екшъна, който спретна до блок 20 в комплекс „Славейков“. Искането му обаче беше категорично отхвърлено. 

От обвинението срещу Гаргата става ясно, че той ще бъде съден за побой над двама души и за нанесена телесна повреда на длъжностно лице – полицейски служител от 2-то РУП – Бургас. Според защитника на Воденичаров обаче, до началото на съдебното следствие, той трябва да бъде пуснат срещу подписка или да остане по домашен арест.

Адвокатът отчете, че няма категорични доказателства, че именно Георги е счупил ръката на Костадин Янков. Свидетелските показания също не били достатъчно убедителни.

На 16 септември Воденичаров нападна 33-годишна жена в "Славейков" - поискал куфар й, но тя отказала. Малко след това набил и друг бургазлия. Още същия ден беше арестуван от двама служители на МВР, като при възникнало помежду им спречкване, Янков получил контузия на ръката. Агресията на Воденичаров ескалирала в районното управление, където ударил същия полицай с глава в лицето.