Възможно е треньорката, дърпала ушите на гимнастичка, да бъде наказана дисциплинарно
Възможно е треньорката, дърпала ушите на гимнастичка, да бъде наказана дисциплинарно / архив

Треньорката Елена Симеонова, която преди дни беше заснета как преди подготовка за Държавно първенство по художествена гимнастика дърпа ушите на 11- годишна състезателка и й крещи, е възможно да бъде наказана дисциплинарно. Това съобщиха от Районната прокуратура в Бургас

Не са установени данни за извършено престъпление от общ характер. Родителите на малолетната състезателка са посочили, че нямат претенции към наставничката по повод действията й към детето. На нея е съставен протокол за предупреждение на основание Закона за МВР.

Симеонова не е длъжностно лице по смисъла на НК, защото не изпълнява служба в държавно учреждение, ръководна работа или работа, свързана с пазене или управление на чуждо имущество в държавно предприятие, кооперация, обществена организация или при едноличен търговец, пише в становище на прокуратурата.

Според наблюдаващия прокурор, извършеното нарушение от Елена Симеонова представлява дисциплинарно такова на Устава и Дисциплинарния правилник на Българската Федерация по художествена гимнастика.

Затова и материалите от проверката са изпратени на същите за налагане на дисциплинарно наказание.