/ МВР
В помощ на гражданите са следните телефони: 0882/129-664, 0884/ 46-91-30 и 0885/ 98-56-93
Безпрецедентни мерки за защита срещу коронавируса на всички фронтова въведе Общината и Областната дирекция на МВР в Бургас. Тотална дезинфекция в момента се извършва на улиците и обществените места.

МВР щурмува ромския квартал „Победа“ в Бургас, осем са задържаните (СНИМКИ)

В автобусите от градския транспорт вече са поставени 100 диспенсъра с препарати, а по-рано с такива бяха снабдени и всички медицинските центрове и големите търговски обекти в Общината.

Община Бургас

7 мобилни мивки с течен сапун са поставени за безплатно ползване на публичните места, а управителите на жилищни сгради в града вече поетапно започват да получават дезинфектанти.

В Бургас: Дрон ще мери температурата на населението в гетата (СНИМКИ/ВИДЕО)

Кметът Димитър Николов обяви, че бургаска фирма започва внос на платове с антибактериална защита за медицински цели.

МВР

До края на седмица започва да се шие два вида облекла - по 200 на ден за бургаската болница.
 

МВР засили още повече контрола, мобилни екипи призовават с мегафон жителите на града да се приберат по домовете си.

Части на полицията са дислоцирани в ромския квартал „Победа“, където при специализирана акция днес там бяха задържани осем души-до един - за нарушения на разпоредбите в действие в извънредна ситуация. Шефът на Областната дирекция на МВР старши комисар Радослав Сотиров обяви, че няма да допусне безредици.  

Областна дирекция на МВР-Бургас

Администрацията пусна в действие и технологична сила. Вече започнаха тестовите полети с дронове над бургаски квартали, с които да се предотврати струпването на големи групи от хора. Безпилотните летателни апарати са оборудвани със система, която от височина 20-25 метра измерват температурата на различни видове обекти.

Студентка от Англия е втората с COVID-19 в Бургас

Дронът е изключително прецизен при сканиране и на група обекти
. И индикира цветово или с цифри кой от тази глупа е с темрепатура, различна от останалите. До този момент в града се лекуват двама души, с положителни проби за коронавирус. Състоянието им е стабилно.

Дарик - Бургас

Общинина Бургас откри трета гореща телефонна линия, на която местните жители да подават своите заявки и поставят различни въпроси, свързани с прилагането на разпоредбите за ограничаване разпространението на коронавируса.

Още един горещ телефон в Бургас

В помощ на гражданите са следните телефони: 0882/129-664, 0884/ 46-91-30 и 0885/ 98-56-93.
Сред доброволците, които отговарят на тях са певицата Тони Димитрова и музикантите от група "Горещ пясък". Те приемат заявки, а след това лично извършват доставки на адресите. 

Видео: Дарик-Бургас