полиция
полиция / Снимка: Дарик, архив
Районната прокуратура в Бургас задържа за 48 часа 29-годишния Митко Шишков, който заедно с още двама роми бомбардираха полицаи с керемиди, тухли и подръчни средства от покрива на къща в квартал „Горно Езерово“. Шишков избяга след атаката, но бе арестуван от служителите на реда. Той е обвинен за извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Престъплението, посочват от прокуратурата, се отличава с изключителен цинизъм и дързост.
Припомняме, че нападението бе извършено навръх Коледа. Тогава МВР-служителите пристигнали в квартала след сигнал за шумна музика. Ромите посрещнали униформените с порой от ругатни, а после се качили на покрива на къщата и започнали да ги обстрелват със строителни материали. Двама са задържани на място, Шишков който ударил с керемида единия от униформените и счупил носа му, успя да се измъкне . Не след дълго бе закопчан. Той ще отговаря пред съда и за нанасяне на щети на полицейски автомобил.
Предстои прокуратурата да внесе в съда искане за определяне на постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.