Седем души изгоряха в огнен ад на пътя
Седем души изгоряха в огнен ад на пътя / netinfo

Седем души са загиналите в жестоката катастрофа тази сутрин на пътя Бургас – Варна до село Кошарица.  Шофьорът, предизвикал трагедията е бил неправоспособен и пиян.

 

След допълнителното разследване за идентифициране на загиналите в жестоката катастрофа от тази нощ край село Кошарица вече са ясни имената на изгорелите. Те са трима 17 годишни младежи от Несебър, съученици в 11-ти клас на Професионална гимназия по туризъм “Иван Вазов” в Несебър – Радослав Янев, Емил Колешов и Стойчо Стоев.

 

Вече е установено, че “Пежото” е било шофирано от неправоспособния Стойчо Стоев, който е бил пиян. След допълнителния оглед, в купето на размазания “Форд” е открит още един труп. Това е напълно изгорелия Якоб Халилов

 

Той и другите двама изгорели мъж и жена работели на новостроящи се обекти в Слънчев бряг. В пожара, избухнал след сблъсъка на двата автомобила е изпепелено и четиригодишното дете на живеещите на семейни начала – Стойчо Стоев и 22 годишната Айтен Селимова и двамата от село Помен, Русенска община.

 

Установено е, че 42 годишния мъж, успял да се спаси от пламналото купе на “Форда”, извлечен от бременна в деветия месец жена, е седял на задната седалка в колата, а не на предната дясна, както беше оповестено преди това. Неговото състояние продължава да е критично, той е с 80 % изгаряния по тялото, лекарски екип в Бургаската болница се бори за неговия живот.

 

Очевидец на катастрофата е бил английският турист Пол Причард. Той звънял няколко пъти на Бърза помощ, откъдето му отказали обаждане, чувайки английска реч. Според него, водата в противопожарната кола, пристигнала на мястото на инцидента, е свършила почти веднага. Англичанинът е заснел кървавия инцидент с мобилния си телефон.