/ netinfo
Екранът на смарт телефона ограбва вниманието и времето на децата. Този проблем определи като назряващ Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Несебър по време на вчерашното си отчетно изборно заседание.

Младите шофьори в Бургас - неподготвени и с високо самочувствие

Специалисти от образование, здравеопазване, социални дейности, полицейски служители, юристи, психолози, общественици и други, обсъдиха и набелязаха мерки за превенция на противообществените прояви сред децата и учениците.

По думите на експертите вече е наличен сред подрастващите Синдром на електронния екран. Тази нова зависимост влияе върху психиката на децата в оказва негативно влияние в процесите на общуване и поведение.

За изпълнение на задачите си, местната комисия работи съвместно с инспектори от Детска педагогическа стая при Районно управление „Полиция“  -Несебър, Дирекция „Социално подпомагане“- Поморие, отдел„ Закрила на детето” - Несебър, органите на образованието, Централна комисия за БППМН, Районна прокуратура -Несебър, Районен съд -Несебър.