Охранители комбина с касоразбивачи
Охранители комбина с касоразбивачи / ОДП-Бургас
Гардове от бургаски фирми са суъчастници на касоразбивачи, съобщиха от полицията. Действията на двамата охранители били наблюдавани известно време, а цялата банда от пет души била задържана непосредствено след грабежа от полицаи от отдели “Престъпления по пътищата” и “Охрана на масовите мероприятия”.

Установено е, че гардовете, на 27 и 32 години, които работят в бургаската охранителна фирма “Аркус СОТ”, откарали със служебния “Опел астра” до офиса на фирма “Металик” в квартал “Победа” трима касоразбивачи. След това обяснили на тамошната охрана, че правят оглед.

Оставили колата на разстояние, достатъчно за да сигнализират на грабителите, ако се появи истински патрул или друг автомобил. След отмъкването на 11500 лева от касата на фирмата, цялата група от петима души си тръгнала заедно от мястото, като точно тогава била задържана.

Тримата касоразбивачи, Валентин Пешев, Ганчо Димитров и Иван Сталев, на възраст между 27 и 30 години, са задържани в ареста, а двамата гардове от фирма “Аркус”, които им помогнали за грабежа в момента са освободени под гаранция. От полицията засега не назовават техните имена, но смятат, че бандата е вършила и други обири, в момента се работи по тези случаи.