Това лято ще е първото работно за Природонаучния музей след неговата реставрация
Това лято ще е първото работно за Природонаучния музей след неговата реставрация / Веселин Максимов
Четирите експозици на Регионалния музей ще работят без почивен ден от 1 юни до 30 септември. Лятното им разписание е от понеделник до неделя, от 10:00 до 19:00 часа. В Археологическия музей ще бъдат представени четирите златни изложби: Български женски накити от средните векове и Османския период, Съкровищата на Варненския некропол, Тракийското съкровище от Кралево и Златната маска на тракийския цар Терес.

В Историческия музей, на улица „Лермонтов“ 31 е авторската изложба „Българите светци“. В нея са показани 65 българи, канонизирани от Българската, Вселенската, Сръбската, Румънската и Руската патриаршии.
Това лято Етнографският музей на „Славянска“ 69 е посветил на „Забавната музика в Бургас през ХХ в.“ Изложбата е тематична за града и неговата култура, свързвана с „бургаските вечери“ под звуците на класически хитове от българската естрада.

Този летен сезон ще е първи работен за обновения Природонаучен музей на улица „Константин Фотинов“ 30. От 4 до 29 юни там ще се проведе лятната образователна програма „Приключение в музея“. За повече информация можете да се свържете с уредниците на телефон 056/84 32 39.