Московски духов оркестър  пак гостува в Бургас
Московски духов оркестър пак гостува в Бургас / Пресцентър - Община Бургас

 

Изпълненията на духовия оркестър към Московския музикален кадетски корпус ще имат възможност да чуят бургазлии и гости на града на 26 юли от 19:00 часа на Централния площад  до Паметника на Съветската армия.

Миналата година те свириха парадно пред паметника на Пушкин, направиха дефиле по алеята до фонтаните и завършиха на сцена «Охлюва» до Казиното. И тази година концертът в Бургас се организира със съдействието на Община Бургас и «Лукойл-Нефтохим».

Московският музикален кадетски корпус е уникално по рода си средно общообразователно училище в Москва. В момента там се обучават 370 момчета от 5 до 11 клас, на възраст от 10 до 17 години. В него са създадени три духови оркестра, които до момента нямат аналог в Русия.

Възпитаниците  на Московския Кадетски Музикален Корпус са откривали културната програма на Дните на Русия, деня на „Газпром” на световното изложение ЕКСПО 2005 в Япония, изявявали са се с гастроли в много градове в Италия, България,  Беларусия.

На 1 август от 19 часа, московските кадети ще свирят и на Амфитеатъра в Стария град на Несебър, а на 2 август в гр. Поморие, в рамките на «Седмица на морето».