Много проекти с местно значение в Несебър за 2016
Много проекти с местно значение в Несебър за 2016 / netinfo

В рамките на няколко дни в Несебър и съставните селища на общината се проведе обществено обсъждане на проектобюджета за 2016 г. Целта бе да се информират жителите за предвидените средства по текущи и бъдещи проекти и общинските дейности.
На последната среща с гражданите, състояла се в сградата на Демонстрационния център на занаятите в Несебър, присъстваха кметът на община Несебър - Николай Димитров, зам.-кмет „Бюджет и финанси" - Иван Гургов и началник - отдел "Инвестиционна политика" - Сюрея Исуф.
В началото на срещата зам.-кметът по „Бюджет и финанси" Иван Гургов представи рамката на бюджета на общината за 2016 година. Присъстващите научиха, че за тази година са предвидени 61 млн. и 300 хил. лв., като има преходен остатък от 2015 г. в размер на2,5 млн. лв., от които 500 хил. лв. държавни дейности.
И за тази година приоритетна остава социална политика и грижите за хората - от най-малките жители до най-възрастните. Достатъчно средства ще се отделят за култура, образование, помощи за новородени и инвитро процедури, за нуждаещите се от хемодиализа, за Домашния социален патронаж, Центъра за социална рехабилитация и интеграция, Центъра за обществена подкрепа. Несебър, който стана бейби бум град за 2013 г. и тенденцията за увеличаване на прираста на населението се запазва през 2014 и 2015 г., отделя специално внимание на най-малките - от осигуряването на достатъчно места за малчуганите в детските заведения до приготвяне на място и по всички държавни изисквания и норми на храната в детските градини. Несебър е общината, на чиято територия се намират едни от най-модерните и съвременни детски заведения с всички удобства, както за възпитаниците им, така и за служителите там.