Летящи хора в събота и неделя
Летящи хора в събота и неделя / paraglidinghq.com
Летящи хора в събота и неделя
81081
Летящи хора в събота и неделя
  • Летящи хора в събота и неделя

Летящи хора ще изпълнят небето над Морската градина в събота и неделя, от 10.00 часа. Тогава е третото издание на Международния турнир по парапланеризъм -  „целно кацане”. За него ще пристигнат опитни състезатели от Словения, Румъния и Македония. Освен бургазлии, честта на Родината ще защитават и летци от Перник, чиято школа е номер 1 у нас и сред най-добрите в Европа, разказа бургаският парапланерист Никола Тодоров.

Той разясни същността на занятието – излитане от чешмичката до паметника на Петя Дубарова и кацане на крайморската алея, зад Летния театър. Излитането е от малка височина – 22 метра, което по принцип е забранено, но на екстремните момичета и момчета ще помага морският бриз - те могат да се издигнат до 50 метра над земята. Задължително условие в регламента е полетът да бъде не повече от 10 минути.

Диджей ще весели зрителите на мястото на „кацалката” (мишената). За тях е предвидена томбола, в която ще участват с трите си имена. Дамата-парапланерист, която се класира на първо място, ще изтегли печелившия, който ще получи като награда полет над града, заедно с професионалист. Организатори на атрактивния турнир са местният Клуб по парапланеризъм и Община Бургас.

Чуйте Никола Тодоров в звуковия файл