Подобрява се състоянието на 13-годишната Яница, която припадна пред бургаска болница, след като 3 лекарски прегледа не установиха неотложна необходимост детето да бъде лекувано в здравно заведение. По информация на майката на момичето – Катина, днес тя е добре и ще бъде изписана. Според нея, момичето няма придружаващи заболявания. 

Двете са настанени във Второ детско отделение на областната болница, като на момичето продължават да се правят изследвания, информира БНР.

Дете получава гърч, след като три болници отказват да го приемат в Бургас (ВИДЕО)

За сигурност на детето се правят допълнителни изследвания при невролог и кардиолог. Имало ли е спешност и неотложност в състоянието ѝ, изяснява д-р Геориг Паздеров, директор на РЗИ: 

"Още не е приключила проверката, но по предварителни описания на докторите, става въпрос за поредния случай на вербална агресия. Това е недопустимо!  Не е ставало въпрос за животозастрашаващо състояние, а по-вероятно нещо елементарно - от храната. Тя е повръщала, след приемането и майката е имала същите симптоми. На мен това ми говори за желанието да се прави скандал".

Много противоречива е информацията по случая с Яница. От направените изследвания се установява, че детето няма температура, няма данни за вирусна или друга инфекции, дори няма и оплаквания.

След последните изследвания 13-годишната Яница ще бъде изписана.