к
к / ГЕРБ-Бургас
За четвърти път ГЕРБ – Бургас посочи Димитър Николов като кандидат за кмет на града на предстоящите избори наесен. На провелото се снощи общинско събрание на партията стана ясно, че кандидатите за листата с общински съветници са над сто.

Кои ще бъдат имената, които ще влязат в предизборната битка за местния парламент обаче ще стане ясно след заседание на Изпълнителната партийна комисия в столицата. ГЕРБ обещава нови лица, които да се заемат с управлението на общината, а основна цел ще бъде броят на съветниците в Общинския съвет да се задържи на сегашното си ниво.
 
Снощи стана ясно, че соченият за водач на листата Димитър Людиев няма да се кандидатира за нов мандат. Пред съпартийците си водачът на групата на ГЕРБ в ОБС - Бургас накратко обясни решението за самоотвод, като увери, че остава член на ГЕРБ и ще продължи да работи за партията. От битката за местния парламент се отказаха и Златина Дукова и Жечо Станков.

След решението на Людиев остава въпросът кой всъщност ще води листата на ГЕРБ. От местното ръководство на партията не изключиха възможността това да бъде човек от гражданската квота. 
 
Повече яснота за листата ще има след 10 август, когато приключва и последното заседание на общинските ръководства в областта. Наред с новите попълнения в нея очакваме познати лица като Веселин Пренеров, Стефан Колев, Калояна Живкова, Виолета Илиева, д-р Антонио Душепеев.